9 Ekim 2011 Pazar

memnun olun.. bu bir emirdir..

gelin sizi tanıştırayım..

bu gökyüzü..ayakları yoktur.. yürüyemez o yüzden.. kuşların, uçakların ve bulutların misafirhanesi.. bakmayın bugün gri olduğuna..yağmurlu bulutları var bugün.. bazen öyle bir mavi olur ki, gözünüz kamaşır, bakamazsınız.. uçuk mavi olduğu zamanlarını da bilirim bunun, o zaman işte, iki taraflı ağaçlı bir yolda bir yürüyüşe çıkarsınız.. dudağınızın ucu kıvrılıverir.. hele bi de geceleri bakmalısınız.. yıldız tarlası aysız gecelerde.. hint okyanusundan bakmadıysanız bile, küçük şehirlerden birine gittiğinizde sakın unutmayın kafanızı kaldırıp bakmayı.. unutmayın, şehir ne kadar küçükse, o kadar büyüktür göğünün yıldızları..

bu yağmur.. gökyüzünün gözyaşlarıdır.. elleri vardır..yapraklara, toprağa, su birikintilerine, sokaklara, sokak lambalarına, şemsiyelere, camlara, içinize, bazen ellerinize dokunur..  dokunduğu her şeyi temizler.. sesi vardır..şiddetini sesinden anlarsınız.. bi bakmışsınız şarkı söylüyor fısıldayarak.. sonra bir gün çalıp gökyüzünden al bayrağını, yeryüzüne isyana iner.. ağlar bazen.. bazen gülümser.. yapraklara dokunur.. kalır onların üzerinde damla damla.. dikkatlice bakarsanız hızlı giden arabalarınızdan, ya da adımlarınızı yavaşlatırsanız, yaprakları ağlıyor sanabilirsiniz, aslında huzur damlalarıdır onlar.. aldanmayın.. ve bir gün iğneli bir çam ağacının altından, yamurdan hemen sonra geçerseniz, ağacın dallarını bir kez sallamayı deneyin.. şemsiyeniz kapalı olsun.. bir peri tozunu üzerinizden akar ve siz artık başka biri olabilirsiniz..

bu esinti.. yaprakların, dalların, kadınların eteklerinin, saçlarınızın bayram yeridir.. yüzünüzde bir kez hissedince rüzgarı, yüzünüzü kaldırın.. gözleriniz ilk gördüğü ağaçta asılı kalsın bir süre.. mümkünse hiçbir şey düşünmeyin o sırada.. bırakın.. içinizi bir telaş kaplasın.. bir sevinç.. bir kıpırtı.. 

bunlar sarmaşık.. kolları vardır.. ne bulsa sarılırlar.. sonra sararırlar.. siz de bir şeye o kadar sarılsanız, siz de sararır solarsınız.. hem de aynen böyle görkemli bir şekilde.. 

şuradaki ikisi çınar ağacı.. zamansızdırlar.. uzanıp gökyüzünü kucaklarlar sizin yerinize.. çınar ağaçları, insanların gökyüzüne sarılmalarının bir yoludur.. bir kere deneyin.. bir çınar ağacına sarılın.. göreceksiniz nasıl gökyüzüne sarıldığınızı...

baktınız olmuyor, sevgilinize sarılın.. ama hepsinden önce, lütfen kendinize sarılın.. sevin onu.. ölene kadar yanınızda bir tek o olacak...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder