26 Aralık 2011 Pazartesi

yeryüzünün en güzel çiçeği..

bak, sana ne diyeceğim;

dışarısı soğuk.. içini ısıtan biri var.. şükret..

dışardan geldiğinde o ve kabanının fermuarını açtığında sen, göğsünde sakladığı çiçeği gördüğünde ağlayacak gibi olsan da ağlama.. getirdiği her çiçeği kurut.. unutma, çiçekler kuru olsalar bile baharı hatırlatır insana..

şarkı söylerken, ağzından çıkanı kulağın duysun diye söyle.. evrendeki en küçük toz zerrecikleri gibi söylediğin şarkının, ciğerlerine dolduğunu göreceksin.

sol eliyle kulağının arkasına attığı saçının yeniden yüzüne düştüğü o anda gülümse..

sen gülümsediğinde, gülümsemenin onun yüzünde yarattığı gülümsemeyi hep önemse.. bir gün, gülümsemene kayıtsız kalırsa, üzül.

kalabalık içinde o gözden kaybolana kadar ardından bak.. bütün dünyanın durduğu anda bile, o nasıl yürüyebiliyor, şaşıracaksın..

o uyuduğunda onu izle.. tanrının bir meleği tasarlarken çizdiği eskizleri görmek herkesin başına gelmez, kıymetini bil.

onun varlığına o kadar da alışma.. yeryüzünde gitmeyen hiçbir şey yok.. mevsimler gidiyor, yıl diyoruz onlara, hava ayaklanıp gidiyor, rüzgar diyoruz. bulutlar bile gidiyor.. sonra söylemedi deme..

acaba yanılıyor muyum diye kendine sorup durma, yanılıyorsan da bu en güzel yanılman olacak.. sanırım o da seni seviyor..

bunu yapabilir misin, bilmiyorum, ama yapabilirsen eğer, onun yanında sana fazla gelen huzurun bir kısmını, onun olmadığı zamanlar için ayır..

sürekli ona dokunmaki, onu öpmek istiyosun, anlıyorum, ama biraz geri çekil, sıkılacak sonunda.. ya da sıkılırsa sıkılsın, keyfi bilir deyip, canın nasıl istiyorsa öyle yap.. bi karar ver bu konuda..

uyurken kabus gördüğünde, onu uyandır.. kabustan uyanan biri, onu kim uyandırırsa uyandırsın, onu sever, ama sen yine de piçlik yapma, bu durumdan faydalanmak için değil, onun kabus görmesini istemediğin için yap bunu..uyandır.. öp.. sonra geri uyut..

şimdiye dek yaptığın bütün yanlışları bir tarafa bırak, onu sev. onu sevdiğinde, bütün sevdalar temize çıkacak.. onu sevmek, bütün yanlışları götüren bir doğru gibi.. 

onu sev. bu yeryüzünün en güzel şeyi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder